Alma Lasers

Alma Q

Maximum Power
Triple Mode

Безплатна демонстрация и стартов пакет маркетинг

Максимална мощност
в три различни режима

Q-Switched, Long Pulse и Quasi-LP Nd:YAG
лазерна система

ALMA-Q e най-мощната Nd:YAG лазерна платформа, със своите Q-switched, Long Pulsed и Quasi-Long Pulsed режими на работа.

С технологията Double Pulse се постигат до 2 000 mj енергия на пулс, при изключително къс импулс от 7 nsec. Притежава и още уникални характеристики като контрол на дълбочината, фракционирана доставка на енергията, комбинирани протоколи на работа с Long Pulsed и Quasi-Long Pulsed Nd:YAG 1064 nm в една процедура. ALMA-Q разполага с безпрецедентна мощност и множество опции за терапия на широк спектър естетични и дерматологични индикации.

Alma Q

Свали брошура

Процедури

Мощният Q-Switched Nd:YAG 1064 nm лазер третира дълбоки пигментни лезии, а 532 nm – повърхностни пигментни лезии.

Технологията

Q-SWITCHED (QS) ЛАЗЕР

Високо енергийният Q-switched лазер е най-ефективният метод за премахване на естествено придобити и изкуствено създадени пигментации, като рискът от увреждане на околната тъкан е минимален. Възможността за фракциониране на енергията при ALMA-Q осигурява допълнителни опции за ефективна терапия на проблемите, свързани със стареенето на кожата.
ALMA-Q излъчва фотоакустични шокови вълни в зоната за терапия, посредством високо интензивно лазерно лъчение с ултракъси наносекундни импулси. Този уникален метод създава микротравми в дермиса като се третира само прицелната тъкан, без термална увреда и коагулация на околните неприцелни зони.

РЕЖИМИ НА РАБОТА
SINGLE PULSE И DOUBLE PULSE

При ALMA-Q енергията може да се доставя посредством два режима на работа – Single Pulse и Double Pulse. При Double Pulse енергията се разделя на два последователни импулса, намаляйки пиковата мощност. Това позволява да се приложи максимална енергия, до 2 джаула на пулс. Така тя се разпределя равномерно по кожата, без риск от епидермално нараняване.
И двата режима на работа са приложими при дължини на вълната 1064nm и 532nm.

ЧЕТИРИ РАЗЛИЧНИ ДЪЛЖИНИ НА ВЪЛНАТА

ALMA-Q работи с четири различни дължини на вълната и така осигурява пълен спектър от решения при многоцветни татуировки.
Всяка от тези дължини таргетира различен цвят. Високо интензивния QSW 1064 nm лазер премахва по-тъмните цветове от татуировките, докато 532 nm е ефективен при по-ярки цветове като червен, оранжев и жълт. 585 nm е специфично насочена към небесно-синьо, а 650 nm към зелено и синьо-зелено.

ФРАКЦИОНEН Q-SWITCHED ЛАЗЕР С КОНТРОЛ НА ДЪЛБОЧИНАТА НА ПРОНИКВАНЕ

ALMA-Q разполага с първия фракционeн Q-switched лазер за подмладяване на кожата. Възможността за работа в различни дълбочини позволява на специалистите да комбинират повърхностни и по-дълбоки терапии, в зависимост от зоната, типа кожа и индикацията, която третират. Работата в различни дълбочини може да се прилага и за една и съща зона, в една и съща сесия, и така постигнатите резултати са още по-добри.

QUASI-LONG PULSED ND:YAG LASER (QLP)

Quasi-Long Pulsed Nd:YAG лазерът генерира субмилисекундни импулси при висока повторяемост от 5Hz и осигурява както терапии за подмладяване, така и процедури за премахване на васкуларни лезии. QLP лазерът загрява безопасно и ефективно дермата, стимулирайки синтеза на нов колаген и стягането на кожата. Работи и в режим с изключително къси импулси, което го превръща в идеално средство за премахване на съдове с диаметър по-малък от 50 микрона.

LONG PULSED ND:YAG LASER (LP)

ALMA-Q разполага и с Long-Pulsed Nd:YAG лазер за терапия на васкуларни лезии, малформации и по-дълбоки вени. Удължената експозиция на лазерната енергия позволява по-дълбоко проникване и по-мощно загряване. Така се третират успешно по-дълбоки лезии, които не биха могли да се елиминират с други, по-къси дължини на вълната.

Накрайници

Fractional

Организира енергията в неаблативна решетка от пиксели с големина 7х7, като оставя околната тъкан незасегната. Местата на микронараняване отключват процес на ранозаздравяване, който стимулира неоколагенеза, напълно възстановявайки прицелната тъкан. Може да се работи на 5 различни дълбочини, което позволява прецизиране на терапиите за максимален успех.

HomoGenius Handpiece

Третира пигментни лезии и татуировки използвайки хомогенизиран лазерен лъч с квадратна форма, с равномерен интензитет, който предпазва от единични изгаряния в зоната на работа. Може да се избира между 3х3 и 5х5mm2 работна площ, покривайки зоната на третиране без да се застъпват импулсите. Може да се използва и в Q-Switched режим.

Focus

Разполага със 7 различни размера на работната площ – от 1 до 7mm. Предназначен е за премахване на различни по вид и дълбочина хиперпигментации, както и на различни цветове татуировки. Може да се използва в три режима на работа: Q-Switched, Long Pulsed или Quasi-Long Pulsed Nd:YAG

Collimated

Този накрайник доставя енергията посредством паралелни лъчи при минимум разсейване, без значение дистанцията до кожата. Това позволява на оператора да извършва процедури без постоянен контакт с кожата и при по-добра видимост на прицелната зона. Работната площ от 8 mm осигурява отлично покритие на работната зона за кратко време. Може да се използва в три режима: Q-Switched, Long Pulsed и Quasi-Long Pulsed Nd:YAG

Spectrum-Y & Spectrum-R

Spectrum накрайниците осигуряват на ALMA-Q две допълнителни дължини на вълната за справяне с упорити цветове на татуировки. Spectrum-Y (585 nm) премахва небесно-синьо, а Spectrum-R (650 nm) – зелено и синьо-зелено.

Преди и след

Гледай видеоклип

Alma Q

Пускане на видеото

Експертни мнения

“В частната ми клиника използвам всякакъв вид лазерни технологии повече от 20 години. Спокойно мога да заявя, че ALMA-Q е една от най-ефикасните платформи, с които съм работил. Използването на различни импулси: наносекундни, микросекундни и милисекундни, ми позволява да третирам идентични показания с различни комбинации. Мощно решение е за премахване на татуси и хиперпигментации. Харесват ми и възможността за работа в различни дълбочини и фракционираните функции. Смятам, че всеки пациент на дерматологична клиника, без значение от възрастта си, е кандидат за терапия с ALMA-Q.”
Dr. Serafettin SaracogluMD,
Dermatology Specialist, Istanbul
“Трите режима на работа на Alma Q Nd:YAG лазера осигуряват максимално прецизни терапии. Платформата съчетава 532 nm и 1064 nm Q-switched лазерни дължини на вълната, както и Long-Pulsed Nd:YAG лазер. Alma Q извлича максимума от Nd:YAG лазера, за да третирате най-широк кръг от индикации към момента, чрез единична платформа.“
Ziv Karni,
Alma Lasers CEO