SINON

Q-switched Ruby Laser – прецизно решение за пигментни лезии и цветни татуировки

SINON Q-switched Ruby laser (QSRL), използващ оптималната дължина на вълната /694 nm/ и изключително кратка продължителност на импулса /само 20 nsec/, е най-безопасният и най-прецизен лазер за третиране на пигментни лезии и премахване на цветни татуировки.
Високата честота на повторение на импулсите и бързата смяна на работната площ на накрайника позволяват по-бързи процедури и по-голяма дълбочина на проникване. Ниската плътност на енергията пък гарантира минимални странични ефекти и отлични клинични резултати.

 • Безопасни и прецизни процедури чрез ниска плътност на енергията и единични импулси за третиране на чувствителна кожа.
 • Бързи процедури – с висока повторяемост на импулсите и бърза смяна на размера на работната площ.
 • Подходящи за всеки тип кожа
 • Интуитивен интерфейс – с бърза настройка на параметрите, в зависимост от степента на пигментация, дълбочината и тип кожа
 • Бърза възвръщаемост на инвестицията – ефективно решение, което постига резултати, сравними с тези при по- скъпи технологии.

Процедури

Използвайки наносекунден лазерен импулс – „златният стандарт“ за третиране на пигментни лезии, SINON е отличен избор за премахване на естествено появили се хиперпигментации, включващи:

 • слънчево лентиго
 • Café-au-lait
 • лезии, засягащи устните и лигавицата
 • дълбоки лезии като невус на Ота и Ито

QSW Ruby лазер доставя висока енергия, необходима за ефективно премахване на всички видове татуировки на различна дълбочина. Особено ефективен е за премахване на устойчиви цветове като: лимонено-зелено, небесно-синьо и синьо-зелено. Прецизно и с голяма пикова мощност, SINON премахва татуировките с по-малко процедури, гарантирайки удовлетвореността на пациентите.

Технология

Q-Switched (QS) лазер

Най-ефективният начин за премахване на хиперпигментации и татуировки, с минимален риск от нараняване на околната тъкан. SINON използва Q-switched лазер, за да достави фото-акустични шокови вълни до таргетираната зона, чрез кратки (наносекундни) импулси с висок интензитет. Механичният Q-switched ефект работи вибрирайки и разкъсвайки пигментните петна или мастилените участъци на татуировките. Докато зоната се възстановява, имунната система изхвърля разрушената пигментация и открива по- светла и по-чиста кожа. Рискът от хиперпигментации или белези е минимален.

Дължина на вълната

Ruby лазерът се е доказал като най-ефективен от всички Q-switched лазери за премахване на пигментни лезии и е изключително ефективен при заличаване на многоцветни татуировки. Със 694 nm дължина на вълната, Ruby лазерът се абсорбира селективно от меланина в кожата или татуирания пигмент, като същевременно абсорбцията от хемоглобин е изкючително ниска и съответно риска от кървене е минимален. Високото поглъщане от меланина позволява ефективно третиране както на повърхностни, така и на дълбоки пигментации,при относително ниска плътност на енергията, което значително намалява риска от странични ефекти.

Ултра-къси импулси

Системата SINON генерира ултра-къси импулси от по 20 nsec. Кратките импулси възпроизвеждат голяма пикова мощност за оптимална клинична ефективност и с минимална болка за пациента. Ниските нива на плътност на енергията позволяват обработка на големи работни площи за по-бързи процедури, дори и за по-дълбоки пигментации.

Последни иновации-Фракционен тип

Новият SINON фракционен тип осигурява предимствата на фракционна технология за третиране на пигментни лезии и цветни татуировки.

 • Sinon II използва дивергентен лъч с точка на фокус в накрайника. Това премахва риска от изгаряния по време на терапия.
 • Със SINON се предлага 3 mm тип, позволяващ безопасно и ефективно третиране на тъмен тип кожи
 • Ниската плътност на енергията от 2 J/cm² и единичните импулси, позволяват прецизна работа и безопасно третиране на чувствителна кожа.
 • Накрайникът SINON е компактен и проектиран така, че да осигурява максимална видимост на обрабтваната зона.
 • Овалната форма на работната площ намалява риска от припокриване на областите, минимизирайки по този начин страничните ефекти.
 • Охлаждащото устройство Zimmer допълнително редуцира болката и увеличава комфорта на пациента по време на процедурата.

 

Накрайници

Иновация-HomoGenius Handpiece

Третира пигментни лезии и татуировки, използвайки квадратен хомогенизиран профил на лазерния лъч с равномерен интензитет на енергията.
Лазерният лъч е с профил 3/3 мм 2 и позволява обработване на съответните зони, без припокриване. Равномерният интензитет на енергията предпазва от изгаряне на единични точки. Накрайникът може да се използва и в Q-Switched режим.

 

Фракционен накрайник

С този нов накрайник могат да бъдат приложени преимуществата на фракционната технология при лечение на пигментни лезии и премахване на многоцветни татуировки.
Решеткa от 5/5 пикселирани микролъчи от Rubi Q-Switched лазерна енергия създава вакуоли с минимален термален ефект. Това позволява кожата да се възстанови по-бързо, докато се формира нов колаген. Посредством фракционни терапии се постига по-равномерен резултат при по-големи зони и подмладяващ ефект при по-кратко време за възстановяване.

 

Soft Spot Adapter:

Накрайник с работна площ 3 мм, който позволява ефективно, но и безопасно третиране на по-тъмни типове кожа.

 
 

Преди и след

 
 • tattoo61
 • tattoo51
 • tattoo71
 • tattoo41
 

Експертни мнения

“Използвайки Q-Switched Ruby лазер при пациентите по време на проучването, постигаме 90% заличаване на аматьорски татуировки при тъмен, етиопски тип кожа. Няма случаи на белези и перманентни пигментации.”
Moshe Lapidoth M.D., MPH Dermatologist, Director of the Laser Unit,
Rabin Medical Center, Herzelia Pituach, Israel Vice President of the European Society for
Laser Dermatology (ESLD)
“Sinon е изключително ефективен и лесен за работа лазер. След две или три процедури почти всички татуировки се заличават напълно.”
Waddah Barghouti, MD
Amman, Jordanien