Alma Lasers

LEGATO II

Eфективно решение за
премахване на белези

Legato II комбинира фракционна аблация с Alma IMPACT™ за преодоляване на кожната бариера и ефективно третиране на белези, стрии и различни кожни несъвършенства за минимално време.
Безплатна демонстрация и стартов пакет маркетинг

Legato II

Второто поколение Legato II процедира с взаимозаменяеми накрайници, които позволяват на специалиста да определя прецизно степента на аблация и термалния ефект за постигане на минимален дискомфорт за пациента. IMPACT™ е ефективно решение за трансепидермална доставка на активни терапевтични съставки през дермоепидермалната граница и проникването им дълбоко в тъканите.

Legato II е подходящ за третиране на всички типове кожа, включително тъмна и чувствителна, което го прави отлично решение за премахване на белези и възстановяване на кожата, с клинично доказани резултати.

Legato II
Total Scars Solution

Свали брошура

Процедури

Legato II
Legato II осъществява комплексни, минимално-инвазивни процедури за:
Трансепидермална доставка на активни субстанции

Технология

Microplasma™

е фракционно аблативна технология, която се прилага за подобряване на несъвършенствата по кожата, със значително намален риск от нежелани пигментации след процедурата. Microplasma™ е специфична технология, която едновременно е аблативна и загряваща кожата, посредством радиочестотна (RF) енергия и без нужда от скъпи консумативи.

IMPACT™

Фракционният лазер и RF процедурите, в комбинация с активни локални съставки, могат да бъдат високоефективни за широк спектър от индикации.

IMPACT™ модулът на Legato II представлява революционно решение за преодоляване на кожната повърхност и успешно доставяне на активни съставки отвъд дермоепидермалната граница. След като кожата е веднъж перфорирана чрез фракционна микроплазма, модулът Impact излъчва акустични вълни, вкарвайки активните съставки през микроканалчетата. Акустичните вибрации създават “push and pull” ефект в тези каналчета, освобождавайки натрупаната вътреклетъчна течност, позволявайки на активните съставки да достигнат необходимата дълбочина в тъканите. Хистологичните изследвания след приложение на Impact технологията доказват ефективност при проникване на активните съставки в дълбоките слоеве на тъканите.
Синергията на фракционната аблация и IMPACT™ технологията представляват цялостно решение за регенериране на кожата и видимо естетично подобрение.

Legato II използва двуфазен процес за третиране на белези и постигане на ефективна трансепидермална доставка на активни терапевтични съставки в дълбоките слоеве на кожата.

Фаза I – Чрез приложение на Microplasma™ технология се създават микроканалчета в кожата, през които се достига до нейните дълбоки слоеве. Същевременно, с контролирано затопляне, индуцирано от микроплазмата, стартира естествен процес на лечение, при който уплътнената тъкан на белега се заменя с нов и здрав колаген. Микроканалчетата са заобиколени с неувредена кожа, коeто също спомага бързото заздравяване.

Фаза II – След като кожата е веднъж перфорирана, модулът IMPACT™, посредством ултразвукова технология, доставя активни съставки през микроканалчетата, позволявайки на лечебните им свойства да повлияят последващото лечение на увредените тъкани на дермално ниво.
Процедурата е кратка, няма риск от инфекции, усеща се само лек дискомфорт.

Накрайници

Microplasma

Microplasma™ модулът използва радиочестотна (RF) енергия, за да създаде микро искри, които се придвижват между радиочестотния електрод и кожната повърхност. Тези микроплазмени искри предизвикват аблация и загряване на кожата, създавайки микроканали, които достигат до дермиса, осигурявайки по-дълбоко проникване.

Накрайници за

Microplasma

Сменяеми микроплазмени типове за индивидуален подход при лечението на всеки тип белег или индикации, като позволяват да се контролира количеството енергия и прецизно да се определя дълбочината на третиране.
01. Atrophic tip
Сменяеми микроплазмени типове за индивидуален подход при лечението на всеки тип белег или индикации, като позволяват да се контролира количеството енергия и прецизно да се определя дълбочината на третиране.
02. Traumatic tip
Ролер с 3 пина на всеки ред за високоефективна фракционна аблация. Подходящ е за третиране на хипертрофични белези.
03. Icepick tip
Специален тип с мощен термален ефект, разработен за третиране на единични белези.

IMPACT

Модулът IMPACT™, в комбинация с фракционно-аблативна Мicroplasma, улеснява преноса на активни терапевтични съставки до дермиса, където се формират повечето белези и несъвършенства по кожата. Това гарантира успешна трансепидермална доставка на активните съставки до целевата тъкан, където техните регенеративни свойства са най-ефективни.

MicroPeel

Накрайникът MicroPeel използва много ниска мощност на микроплазмената технология за постигане на лека аблация за повърхностен пилинг и ресърфейсинг на кожата. Може да бъде прилаган като допълнителна терапия при третиране на белези, възстановяване на колагена в тъканта около белега, както и за подготовка на кожата преди други по-агресивни процедури.

Преди и след

Гледай видеоклип

Legato II by Alma
Total Scars Solution

Пускане на видеото

Експертни мнения

ITED действително помага да се изпълнят обещанията към пациентите

“IMPACT и ITED е концепция на бъдещето за възстановяване на кожата.”
Maria Angelo-Khattar,
PhD Director Aesthetica Clinic, Dubai

Клиничните резултати от комбинацията на технологиите Microplasma™ и IMPACT™ са изключително впечатляващи

Модулът IMPACT™ е способен да вкара големи количества локални терапевтични съставки отвъд кожната бариера до нива, които са били недостъпни до сега. Резултатът е по-добър ефект от процедурите и нови възможности за терапия.”
Prof. Dr. Uwe Paasch,
University Clinic of Leipzig, Germany
“Силно вярвам, че с Legato Microplasma™ се откриват възможности за терапия, недостижими с която и да е друга система.”
Maria Claudia Issa,
MD & PhD Clinica Dermavance
Dermatologia, Rio de Janeiro, Brazil