Legato II


Eфективно решение за премахване на белези – Legato II комбинира фракционна аблация с Alma IMPACT™ за преодоляване на кожната бариера и ефективно третиране на белези, стрии и различни кожни несъвършенства за минимално време.
Второто поколение Legato II процедира с взаимозаменяеми накрайници, които позволяват на специалиста да определя прецизно степента на аблация и термалния ефект за постигане на минимален дискомфорт за пациента. IMPACT™ е ефективно решение за трансепидермална доставка на активни терапевтични съставки през дермоепидермалната граница и проникването им дълбоко в тъканите.
Legato II е подходящ за третиране на всички типове кожа, включително тъмна и чувствителна, което го прави отлично решение за премахване на белези и възстановяване на кожата, с клинично доказани резултати.
Предимства:

 • Комбинирани технологии за оптимални резултати
 • Клинично доказано решение
 • Минимално време за възстановяване
 • Бързи процедури
 • Без странични ефекти
 • Подходящ за всеки тип кожа

Процедури

Legato II осъществява комплексни, минимално-инвазивни процедури за:


 • Подмладяване на кожата


 • Мелазма

Технология

Microplasma™ е фракционно аблативна технология, която се прилага за подобряване на несъвършенствата по кожата, със значително намален риск от нежелани пигментации след процедурата. Microplasma™ е специфична технология, която едновременно е аблативна и загряваща кожата, посредством радиочестотна (RF) енергия и без нужда от скъпи консумативи.

IMPACT™
Фракционният лазер и RF процедурите, в комбинация с активни локални съставки, могат да бъдат високоефективни за широк спектър от индикации.
IMPACT™ модулът на Legato II представлява революционно решение за преодоляване на кожната повърхност и успешно доставяне на активни съставки отвъд дермоепидермалната граница. След като кожата е веднъж перфорирана чрез фракционна микроплазма, модулът Impact излъчва акустични вълни, вкарвайки активните съставки през микроканалчетата. Акустичните вибрации създават “push and pull” ефект в тези каналчета, освобождавайки натрупаната вътреклетъчна течност, позволявайки на активните съставки да достигнат необходимата дълбочина в тъканите. Хистологичните изследвания след приложение на Impact технологията доказват ефективност при проникване на активните съставки в дълбоките слоеве на тъканите.
Синергията на фракционната аблация и IMPACT™ технологията представляват цялостно решение за регенериране на кожата и видимо естетично подобрение.

Legato II използва двуфазен процес за третиране на белези и постигане на ефективна трансепидермална доставка на активни терапевтични съставки в дълбоките слоеве на кожата.
Фаза I – Чрез приложение на Microplasma™ технология се създават микроканалчета в кожата, през които се достига до нейните дълбоки слоеве. Същевременно, с контролирано затопляне, индуцирано от микроплазмата, стартира естествен процес на лечение, при който уплътнената тъкан на белега се заменя с нов и здрав колаген. Микроканалчетата са заобиколени с неувредена кожа, коeто също спомага бързото заздравяване.
Фаза II – След като кожата е веднъж перфорирана, модулът IMPACT™, посредством ултразвукова технология, доставя активни съставки през микроканалчетата, позволявайки на лечебните им свойства да повлияят последващото лечение на увредените тъкани на дермално ниво.
Процедурата е кратка, няма риск от инфекции, усеща се само лек дискомфорт.

Накрайници

Microplasma:

Microplasma™ модулът използва радиочестотна (RF) енергия, за да създаде микро искри, които се придвижват между радиочестотния електрод и кожната повърхност. Тези микроплазмени искри предизвикват аблация и загряване на кожата, създавайки микроканали, които достигат до дермиса, осигурявайки по-дълбоко проникване.

Накрайници за Microplasma:

Сменяеми микроплазмени типове за индивидуален подход при лечението на всеки тип белег или индикации, като позволяват да се контролира количеството енергия и прецизно да се определя дълбочината на третиране.

Atrophic tip – стандартен тип за Microplasma модул, ролер със 6 пина на всеки ред. Подходящ е за третиране на келоиди, белези и следи от акне, стрии, както и за големи зони.
Traumatic tip– ролер с 3 пина на всеки ред за високоефективна фракционна аблация. Подходящ е за третиране на хипертрофични белези.
Icepick tip– специален тип с мощен термален ефект, разработен за третиране на единични белези.

MicroPeel:

Накрайникът MicroPeel използва много ниска мощност на микроплазмената технология за постигане на лека аблация за повърхностен пилинг и ресърфейсинг на кожата. Може да бъде прилаган като допълнителна терапия при третиране на белези, възстановяване на колагена в тъканта около белега, както и за подготовка на кожата преди други по-агресивни процедури.

IMPACT:

Модулът IMPACT™, в комбинация с фракционно-аблативна Мicroplasma, улеснява преноса на активни терапевтични съставки до дермиса, където се формират повечето белези и несъвършенства по кожата. Това гарантира успешна трансепидермална доставка на активните съставки до целевата тъкан, където техните регенеративни свойства са най-ефективни.

Преди и след

 
 • RF-pixel-Acne-Scars3
 • Legato-Acne-Scars5-2 (1)
 • Legato-Acne-Scars4-1
 • Legato-Acne-Scars1
 • RF-pixel-Acne-Scars2
 

Експертни мнения

“Клиничните резултати от комбинацията на технологиите Microplasma™ и IMPACT™ са изключително впечатляващи. Модулът IMPACT™ е способен да вкара големи количества локални терапевтични съставки отвъд кожната бариера до нива, които са били недостъпни до сега. Резултатът е по-добър ефект от процедурите и нови възможности за терапия.”
Prof. Dr. Uwe Paasch, University Clinic of Leipzig, Germany
“ITED действително помага да се изпълнят обещанията към пациентите… IMPACT и ITED е концепция на бъдещето за възстановяване на кожата.”
Maria Angelo-Khattar, PhD Director Aesthetica Clinic, Dubai
“Силно вярвам, че с Legato Microplasma™ се откриват възможности за терапия, недостижими с която и да е друга система.”
Maria Claudia Issa, MD & PhD Clinica Dermavance Dermatologia, Rio de Janeiro, Brazil