BURANE II

Универсалната Er: YAG лазерна система BURANE II

BURANE II е универсалена Erbium YAG лазерна система за класическа естетична аблация. Er: YAG лазерът е идеален за ресърфейсинг и подмладяване на кожата, заличаване на белези и отстраняване на доброкачествени кожни изменения, включително такива, свързани с процеса на стареене.
С дължина на вълната 2940 nm, системата BURANE II представлява цялостно решение за подмладяване на кожата и за прецизна студена аблация на повърхностни пигментни кожни изменения. Това значително подобрява общия тонус на кожата, нeйната еластичност и текстура, намалява появата на бръчки и белези, включително и белези от акне. BURANE II XL е усъвършенствана версия на системата с уникална технология Triple Mode и е с два допълнителни накрайника за фракционна аблация.

 • Оптимален  ресърфейсинг на кожата – използвайки „златен стандарт“ за дължина на вълната за студена аблация, добавяйки топлина само тогава, когато е необходимо.
 • Прецизност – с шест размера на работната площ
 • Бърза процедура – с висока мощност и повторения на импулса
 • Mножество индикации
 • Възможност за надграждане– с опция за извършване на фракционни процедури
 • Минимални странични ефекти

Процедури

Доброкачествени повърхностни кожни измения
Повърхностни лезии и пигментни изменения се отстраняват бързо и внимателно чрез прецизна студена аблация на меките тъкани. Те включват:

 • Непигментирани дермални невуси като брадавици и ксантелазма
 • Епидермални доброкачествени пигментни невуси като слънчево лентиго
 • Актинична и себорейна кератоза
 • Бръчки

Патентованият термален режим на BURANE II XL нежно и безопасно изглажда фините линии и бръчки, стимулирайки синтез на колаген в съединителната тъкан. В комбиниран режим, BURANE II XL съчетава аблация на горния слой на кожата с интензивна термална стимулация на съединителната тъкан, оптимизирйки по този начин изглаждането на бръчките.

Термалният и комбиниран режим на BURANE II XL ефективно третира хипертрофични и хипотрофични белези, включително и белези от акне, обновявайки уплътнената съединителна тъкан посредством синтеза на нов колаген.

Технология

Дължина на вълната 2940 nm е „златният стандарт“ за ресърфейсинг на кожата. Тя се характеризира с изключително висока абсорбция на вода, което я прави особено ефективна за третиране на горните слоеве на кожата, които се състоят от повече от 70% вода. Високата енергия изпарява водата в тъканите и по този начин премахва горния слой на кожата.
BURANE II се отличава с висока скорост на работа с повтарящи се импулси до 30 Hz, както и с висока мощност, с енергия на импулса до 2J за оптимална клинична ефективност. Различните размери на работната площ, вариращи от 1 до 6 mm, позволяват прецизни, индивидуални процедури за всеки пациент.
Чрез контролирана, фокусирана доставка на лазерна енергия, BURANE II постига отлични резултати с минимален риск и без време за възстановяване. Системата таргетира единствено зоната за третиране с минимална коагулационна зона, като по този начин оставя околните тъкани незасегнати. Механизмът на работа на лазера Er: YAG 2940 стимулира ускорена реепителизация на тъканите, като по този начин осъществява бързото им заздравяване и регенерация.

BURANE II XL

Усъвършенстваната BURANE II XL система включва още по-висока енергия на импулса до 2.5J и тройна технология с 3 възможности за работа:

 • Режим на аблация: аблация за ресърфейсинг на кожата и отстраняване на образувания
 • Термален режим: за третиране на бръчки и белези чрез интензивна термална индукция, без аблация
 • Комбиниран режим: за оптимално третиране на бръчки чрез комбиниране на аблация и термални импулси

Двa допълнителни накрайника с размери на работната площ 4 мм и 12 мм позволяват фракционна доставка на Er: YAG лазера. Вместо аблация на цялата повърхност на третираната зона, фракционната аблация прилага лазерната енергия върху микроскопични области от кожата, оставяйки околните тъкани невредими. Този деликатен подход позволява на кожата да заздравее по-бързо и с по-малко странични ефекти при епидермалната регенерация.

Накрайници

Аблативен CVD:

Накрайник за аблация BURANE II със стойности на повторение на импулса до 30 Hz и CVD настройка, която позволява лесен избор на размер на работна площ, варираща от 1 до 6 мм.

Фракционен:

Тези два допълнителни накрайника с размер на работната площ 4 мм и 12 мм дават възможност за фракционни процедури

Преди и след

 
 • BURANE_BA_Ablation_Nevus_print0
 

Експертни мнения

 
“Лазерната система Er:YAG BURANE XL има толкова възможности, че я използваме почти ежедневно в естетичната практика в клиниката ни.”
Prof. Dr. Uwe Paasch, University Clinic of Leipzig, Germany