ARION

Високо ефективно решение за лазерна епилация с александритен лазер

ARION използва силата на александритния лазер, за да осигури бързо и ефективно премахване на нежеланото окосмяване, както и за третиране на повърхностни пигментни петна.
ARION работи със 755 nm дължина на вълната – „златен стандарт“ за лазерната епилация, особено за типове кожа от I-IV. Тази дължина на вълната се абсорбира най-успешно от меланина в косъма, независимо от типа и плътността му. 70-ватовата мощност и повторенията до 5 Hz превръщат ARION в една от най-бързите и мощни александритни лазерни системи на пазара, подходяща за третиране на повърхностни васкуларни лезии, както и на пигментни петна.

  • Оптимална дължина на вълната за епилация при типове кожа I-IV
  • Ефективна- с висока пикова мощност и честота на повторение на импулса (до 5 Hz)
  • Мултифункционална – третира разнообразни индикации
  • Безопасна – режим на работа “Burst” за допълнителна защита на кожата
  • Лесна за работа – бързо превключване между различните режими на работа

Процедури

Използвайки 755 nm дължина на вълната, която е „златен стандарт“, ARION премахва окосмяването изключително ефективно, особено при тип кожа от I-IV. ARION таргетира косми от различен тип и плътност и на различна повърхност и дълбочина.

Насочен към меланинa в засегнатата тъкан, ARION постига видимо подобрение при много доброкачествени пигментни изменения на кожата, включително:

Слънчево лентиго
Café-au-lait

Технология

Системата ARION използва принципа на селективната фототермолиза за постигане на ефективна епилация. Светлина с дължина на вълната 755 nm прониква в епидермиса и се поглъща избирателно от меланина в космените фоликули, които се увреждат от индуцираната топлинна енергия, докато околните тъкани остават защитени. Необходими са само 3-6 сесии за постигане на дългосрочни резултати.

Появата на пигментни петна може да се предотврати успешно чрез индуциране на селективна фототермолиза на меланин хромофор в целевата тъкан.

Системата ARION предлага мощност и функционалност. Гъвкавостта при задаване на различни параметри, като дължина на импулса и различна енергия, гарантира дълготрайно премахване дори и на по-тънки или врастнали косми. Ергономичният накрайник позволява лесно обработване дори и на труднодостъпни зони. За още по-бърза епилация опцията скенер осигурява покриване на изключително голяма площ от 60 х 65 mm с лазерни импулси, зададени автоматично с цел оптимално покритие.

Режимът “Burst” предлага допълнителна защита на кожата по време на процедурата, чрез разделяне на всеки лазерен импулс на няколко по-кратки импулса. Това позволява на епидермиса да се охлади между по-кратките импулси, като по този начин се намалява риска от странични ефекти и се осигурява по-голям комфорт на пациента.

Накрайници

ARION Standard:

Стандартният накрайник ARION за епилация и третиране на пигментни петна и васкуларни лезии дава възможност за избор на размер на работна площ от 6 до 12 mm.

ARION Large:

Големият накрайник ARION дава възможност да бъдат обработвани големи зони с размери на работната площ на накрайника от 12 до 16 mm.
 

Scanner:

Допълнителен скенер ARION за още по-бърза епилация с изключително голяма сканираща повърхност от 60 x 65 mm и автоматично зададени лазерни импулси за оптимално покритие.

 
 

Преди и след

 
  • Arion-Hair-Removal1
  • Arion-Hair-Removal2
  • Arion-Hair-Removal3
 

Експертни мнения

“Александритната лазерна система ARION е нашият избор за епилация. Благодарение на скенера и изключително функционалния накрайник, ARION ни позволява да работим бързо и ефективно, дори и при големи или труднодостъпни области.”
Prof. Dr. Uwe Paasch, University Clinic of Leipzig, Germany
“ARION е изключителен лазер – бърз и ефективен. Накрайникът е ергономичен и лесен за работа. Благодарение на скенера възможността за човешка грешка е сведена до минимум. Други александритни лазери, които използват спрей за динамично охлаждане, могат да доведат до хипопигментация и неравномерно охлаждане. Студено-въздушното охлаждане на ARION предотвратява тези странични ефекти, кaкто и риска от фоликуларен оток и нараняване на кожата.”
Mitchel Goldman, M.D. Goldman, Butterwick & Associates, Cosmetic Laser Dermatology, San Diego, USA