ИСТОРИЯ

Историята на Alma lasers е вълнуващ разказ за изобретателност, наука и иновации, събрани в 17 години.

2000

Alma Lasers, първоначално нареченa MSQ, е създадена от четирима основатели в малък офис с идеята да разработи най-иновативните и практични технологии за естетика и медицина в световен мащаб.

2002

Alma Lasers пуска на пазара първият си диоден лазер за епилация – Mythos 500.

2003

Alma Lasers представя първата по рода си мултифункционална платформа за естетични процедури на базата на патентованата от компанията AFT (Advanced Fluorescent Technology) усъвършенствана форма на IPL технологията.

2004

Alma Lasers разработва монополярна технология, като по този начин става втората компания в света, която използва радиочестотна технология за естетични процедури. Патентованата монополярна технология на Alma е уникална за индустрията и към момента.

2005

Alma Lasers започва директни продажби и маркетинг кампании в САЩ.

2006

За разлика от останалите конкуренти в индустрията, където към този момент неаблативната лазерна технология е стандарт, Alma Lasers въвежда първия фракционен аблативен лазер с Erbium Pixel, а по-късно разширява портфолиото си с разработването на CO2 лазер.

2006

Alma Lasers представя своята революционна In-Motion SHR технология – първият метод за перманентна епилация в света, който е безболезнен и безопасен за пациента. SHR се превръща в предпочитанo в целия свят решение за епилация.

2006

TA Associates инвестира милиони долари в Alma lasers, придобивайки по този начин 73% от акциите на компанията.

2007

Alma Lasers въвежда ултразвукова технология за оформяне контура на тялото, разработвайки своя патентована технология на базата на студени ултразвукови вълни. Тази иновация се предлага с комбинация от технологии- горещ ултразвук и радиочестотна (RF) енергия в платформата Accent за оформяне и стягане на лице и тяло.

2011

Alma Lasers разработва първото ефективно решение за трансепидермална доставка на базата на фракционна аблация и ултразвукова енергия. Тази технология е включенa в модула Alma Impact.

2012

Alma lasers придобива акциите на Quantel Derma и основава Alma Lasers GmbH. Това разширение осигурява на компанията огромно портфолио от висококачествени самостоятелни лазерни и UVB приложения и я превръща в световен лидер в разработването на иновативни технологии в областта на медицината и естетиката.

2013

Alma lasers създава Alma Surgical, за да предостави минимално инвазивни хирургични процедури, базирайки се на прецизността на лазерните технологии. Alma Surgical предлага ефективни решения в областта на гинекологията, липосукцията, хиперхидрозата и васкуларните процедури.

2013

Alma lasers е придобита от Fosun Pharmaceutical Group, което осигурява присъствие на бранда в Азия и насърчава бизнес развитието ѝ в целия свят.

2015

Alma Lasers отваря филиал в Индия, Alma Medical Pvt. с цел установяване на локално присъствие на индийския пазар и разширяване на влиянието си в региона.

2015

Alma lasers лансира бранда Alma Beauty за медицински козметици, предлагайки по-деликатен подход към естетичната грижа, на базата на иновативните решения на компанията в областта.